Nuffnang

Giveaway

Thursday, November 24, 2016

D'Saiful Restoran

Assalamualaikum
Orang-orang Sabah kalau nak makan banyak tapi murah jom singgah kat D'Saiful Restoran Alam Mesra. Ambil je banyak mana pun harga tetap Rm6.99. Tapi ambil sekali je tau, kalau ambil kedua kali dikira double lah hihi. So kalau nak ambil tu, ambillah banyak mana pun yang termampu kita nak makan. Jangan makan ikut nafsu pula, ambil banyak alih-alih tak habis. Kalau nak p sona kena waktu-waktu perut yang sedang rancak meronggeng kat dalam hahaha



Ni makanan saya dan cousin saya tadi . Banyak kan kenyang sampai malam ni. Berbaloi-baloi. 

Tempat : D'Saiful Restoran Alam Mesra (bersebelahan dengan felcra)
Waktu Beroperasi : 7.00 pagi sehingga 7.00 malam


Wednesday, November 23, 2016

The winner is....

Assalamualaikum semua.. okay ni nak buat pengumuman ni hehehe... pemenang dipilih secara rawak ye.. kalau yang tak menang tu cuba lagi di contest yang akan datang InsyaAllah...

Pemenang Giveaway Come Back by Liza Izaara dimenangi oleh Cik Puan Aida Yusof


Sis Aida nanti whatsapp saya ye 0138844330 .

TAHNIAH

Terima kasih semua yang terlibat sayangggg koranggg



Monday, November 21, 2016

Giveaway Last Day Harini

Assalamualaikum

Lama tak update blog ni, haritu cuti seminggu sebab husband konvo kat UUM Kedah so satu family p sana. Masa cuti-cuti tu langsunglah tak pegang tab, sebab busy pegang baby je hahaha.. oh ya.. GIVEAWAY TAMAT HARINI. So siapa-siapa yang terlepas nak join boleh lagi join sehingga jam 11.59 malam.

https://lizafahmi-iloveuyouloveme.blogspot.my/2016/10/come-back-by-liza-izaara.html


Terima kasih pada yang menyertai walaupun kurang mendapat sambutan tapi tak apa, lain kali saya buat yang gempak lagi tau. Saya akan umumkan pemenang pada esok hari.

LOVE U OLLS..

Nanti saya update ceritera yang dah lepas-lepas hihihi

Wednesday, November 9, 2016

SPRAY PENGERAS TUDUNG PALING KEBABOM

Assalamualaikum / selamat petang
Comel tak Spray Pengeras Tudung ni?
Comel kan kan hehhee

Jom baca kebaikan dan kelebihan Spray ni

WANGI. 
Harumannya spray ni memang wangi. Sembur je terus keluar wangi.

TIDAK MENINGGALKAN KESAN.
INI PENTING. Ada sesetangah spray bila kita pakai ia akan meninggalkan kesan. Dah cuci pun still nampak kesan lagi. So tak cantikla bila dah tinggal kesan kan. Yang ni memang tak tinggal kesan langsung. Pakai kat satin pun memang tak tinggal kesan. Best sangat-sangat. 

MEMBAIKPULIH AWNING YANG ROSAK.
Kalau korang nak tahu, tudung mak-mak korang atau tudung korang yang ada awning jenis keras tu, jangan buang dulu tau. Sayanggggg.. Sebab spray ni dapat mengembalikan semula awning tudung korang yang dah rosak tu. So, jom lepas ni kumpul semua jenis tudung yang ada awning keras. Try guna spray ni. memang sangat berkesan. Saya dah cuba tau. nampak macam baru beli jadinya. 

MEMBENTUK AWNING DENGAN CANTIK.
Siapa kat sini yang selalu sangat bergaduh dengan tudung? Hahaha.. dulu saya selalu juga bergaduh dengan tudung. Lagi-lagi jenis kain chiffon. Memang hilang mood je nak bersiap. Tapi bila pakai spray ni memang sangat best!. Tak payah nak tiup2 awning bagai. Pakai je spray ni. Ni contoh saya pakai tudung material chiffon. Tudung ni memang sangat lembut texturenya. Tapi tengokla part awning tu memang cantik terbentuk tau. Terbaiklah spray ni. Tak rugi beli.


(Testimoni sendiri : purple tu amik pic masa pagi, yang merah tu masa tengahari, tu pasal warna gambar jd cenggitu hahha - bawal pucci ni RM15 Sehelai)

SESUAI DENGAN SEMUA JENIS FABRIK.
Hah spray ni memang sesuai untuk semua jenis kain cotton, chiffon & satin tau. Spray ni juga boleh digunakan untuk spray lengan baju tau. Kan kadang-kadang orang lelaki ni nak kemas yang teramat kemas sangat. So boleh guna spray ni ya.


CARA PENGGUNAAN :
Cara penggunaanya sangat mudah. Cuma perlu SHAKE, SPRAY & IRON. Dah siap!!


1 botol ni 75ml. Boleh pakai untuk 20-30 helai tudung. Size comel senang bawa travel dan ringan nak bawa kemana sahaja.

Harganya? Fuhhhh ni yang tak caya ni. Harga hanya RM8.00 sebotol sahaja dan tidak termasuk postage. (Postage RM10SM/RM7SS) Woohoo.. murah tak? Oh ya khas untuk blogger pembelian terawal untuk 50 orang akan dapat harga RM5.00 sahaja.. Whattt???? Rm5.00 ???? Jom beli jom, khas untuk yang baca entry dan blogger ni sahaja.

Macamana nak beli ? Whatsapp kan ada hehehe..

TAIP >BLOGGER SPRAY RM5<
DAN HANTAR KE 0138981692

Lepas tu korang akan dapat Quotation dan bolehlah buat pembayaran. Mudah sangat.

Blogger Sabahan yang nak COD pun boleh. COD kat CP ya.
Nak jadi agen dan pemborong pun boleh tau. Caranya mudah sahaja. Keuntungan pun lumayan.

TAIP >BORONG SPRAY<
DAN HANTAR KE 0138981692

NOTE : OH YA HADIAH GIVEAWAY, SPRAY PENGERAS TUDUNG NI LAH. SO JOM SIAPA-SIAPA YANG BELUM JOIN GIVEAWAY SAYA TU JOINLAH. KLIK KAT BOX GIVEAWAY TU. SYARATNYA SANGATLAH MUDAH. 

Koleksi Resepi Rebus dan Kukus

Assalamualaikum

Okay semua tahu bahawa harga minyak kereta akan berubah setiap 1 haribulan setiap bulan. Sama ada naik atau turun ianya bergantung kepada harga pasaran minyak sedunia... Ok yang tu memang tiap-tiap bulan akan ada yang mengamuk dengan Kerajaan. Tidak dinafikan. Tapi nak mengamuk pun setakat manalah kan kan.. So terimalah dengan hati yang terpaksa...hmmm

Harga Minyak masak pula ? hmm...
Agak berat juga rakyat terpaksa tanggung dengan penarikan subsidi minyak masak ni. Apa taknya saban hari kita menggunakan minyak masak sebagai bahan paling utama dalam setiap masakan kita. Kecuali masakan berebus. Lepas ni akan naiklah harga makanan dikedai-kedai, restoran, warung-warung dan yang sewaktu dengannya.

So apa kata lepas ni, kita cuba masakan berebus pula. Jimat dan berkhasiat.... Jom cuba resepi dibawah ni


KERANG REBUS
1kg Kerang (Telah Di Cuci)
1 Biji Bawang Merah Besar (Hiris)
2 Batang Serai (Titik)
1 Batang Cili Merah (Hiris)
Sedikit Halia (Hiris)
Garam Secukup Rasa
Rebus Sehingga Kerang Terbuka. Tu Tanda Da Masak Lah Tu



IKAN ASAM REBUS

Bahan-bahan
Ikan selar kuning (6-8 ekor)
Tomato / kacang bendi / batang keladi
Serai – 1 batang (diketuk)
Asam keeping (3-4 keping)
Sedikit serbuk ikan bilis
Garam secukup rasa

Bahan-bahan B: untuk di kisar
Lada kering (8-10 batang)
Bawang merah besar - 1 labu
Bawang putih - 2 ulas
Belacan - setengah inci
Kunyit - setengah inci

Cara-cara :
1. Didihkan air di dalam periuk
2. Tuangkan bahan B yang telah di kisar.
3. Masukkan ikan, serai, asam keping dan garam secukup rasa.
4. Apabila ikan sudah masak, masukkan sayur (tomato/kacang bendi/batang keladi)
sehingga layu. Matikan api dan sedia untuk di hidang.



IKAN KUKUS KICAP BERHALIA

BAHAN-BAHANNYA :-)
2 keping isi kan merah
1/2 batang lobak merah saiz sedang, hiris halus
2 inci halia muda, hiris halus
2 ulas bawang putih, hiris halus
5 biji bawang merah, hiris halus
1 pokok daun bawang hiris halus
4-5 biji cili padi, diketuk
1/4 bahagian bunga kobis, potong sekuntum2
Garam dan serbuk lada hitam secukupnya
3 camca besar kicap cair*
1 camca teh sos tiram*

1/4 camca teh minyak bijan*

1 camca teh madu*(*disatukan dan kacau rata2)
CARA MEMBUATNYA :-)

Ikan dilumur sedikit garam dan jus lemon, perap 10 minit, cuci bersih dan toskan. Lumur bahan yang disatukan (*) pada ikan hingga rata. Perap 20 minit. Kemudian letak ikan tadi dalam bekas tahan panas.

Letak bunga kobis dan tabur bahan lain atasnya, tabur sedikit garam jika kurang masin. Kukus selama15 - 20 minit atau hingga ikan masak. Hidangkan segera.


IKAN KEBUNG MASAK PINDANG

Bahan-Bahan
2 Ekor Ikan Kembung
2 Batang Serai (Titik)
1 Biji Bawang Besar *
3 Ulas Bawang Kecil*
2 Ulas Bawang Putih*
1 Inci Kunyit Hidup*
Sedikit Halia*
Sedikit Air Asam Jawa
1 Biji Tomato (Dibelah 4)
Garam Secukup Rasa
Air Secukupnya

Cara Memasaknya:
1.      Blendkan Bahan Yang Bertanda *. Masukkan Bahan Yang Dikisar, Serai, Air Asam Jawa Serta Air Secukupnya Ke Dalam Periuk.
2.      Apabila Sudah Mendidih, Masukkan Garam. Biarkan Seketika. Sebelum Tutupkan Api Masukkan Buah Tomato.
3.      Setelah Masak, Bolehlah Dihidangkan.



IKAN KEMBUNG REBUS AIR ASAM BELACAN

Bahan-Bahan
Ikan Kembung Yang Telah Dibersihkan
Air (Ikut Berapa Banyak Kita Nak Kuah Dia)
Garam, Perasa
½ Biji Bawang Besar – Potong Dadu
1 Biji Tomato – Potong Dadu
1 Biji Lada Besar – Hiris Halus
Cili Api – Hiris Halus – Ikut Nak Pedas Mana
½ Cawan Air Asam Jawa
2 Sudu Besar Gula
Sedikit Belacan
Asam Limau

Cara Memasaknya :
Rebus Ikan Dengan Air Sehingga Masak
Masukkan Belacan Dan Asam Jawa, Garam & Perasa
Satukan Semua Bahan Hirisan Ke Atas Ikan
Perahkan Asam Limau
Tunggu Sehingga Masak

Boleh Juga Satukan Semua Bahan Dan Kukus.

Tips: Jangan Masak Lama Kulit Limau Nanti Akan Rasa Pahit. Selalunya Saya Akan Perahkan Limau Dan Letak Limau Ni Bila Api Dah Padam. Sekdar Nak Mencantikkan Hidangan Kita Je Hehe


SIAKAP STIM LEMON

1 Ekor Ikan Siakap
3 Sudu Besar Jus Lemon
1 Batang Serai Dititik
Daun Bawang
2 Sudu Besar Tepung Jagung
½ Biji Tomatp, Hiris Nipis
1 Biji Cili Merah, Hiris Nipis
1 Biji Bawang Besar Hiris Halus
Bawang Putih
Bawang Merah
Sos Ikan

Cara Memasaknya :

Bersihkan Ikan Dan Kelar Dikedua Belah Bahagian

Didalam Loyang, Sapukan Ikan Dengan Sedikit Garam Dan Taburkan Dengan Halia, Bawang Merah Dan Bawang Putih

Perahkan Jus Lemon, Anggaran 3 Sudu Besar Diatas Ikan

Masukkan Serai, Kemudian Tuang Sedikit Air Kedalam Loyang Bersama Bancuhan Tepung Jagung Dan Sedikit Gula

Tuangkan Sos Ikan Dan Kukus Selama 15 Minit. Buka Tudung Pengukus Dan Taburkan Tomato, Cili Merah, Daun Bawang Dan Sedikit Hirisan Lemon.

Kukus Kembali Selama 5 Minit
Angkat Dan Hidangkan 



AYAM GRILL BERSOS CENDAWAN MABELES

Bersih Ayam Dan Lap Dengan Kitchen Towel
Bahagian Dada/Isi Cucuk2 Sedikit Dengan Garfu/Apa2 Yang Tajam Supaya Bahan Perapan Meresap Ke Dalam Ayam. Kalau Nak Kelar Pun Boleh Juga

Lumurkan Kepingan Ayam Dengan Kiub Ayam Lada Hitam Dan Lada Sulah

Gaulkan Pula Dengan Sos Tiram Dan Kicap Manis. Akhir Sekali Gaulkan Daging Dengan Bahan Tumbuk. Letakkan Sedikit Olive Oil Supaya Ayam Tak Kering. Perap Daging Paling Kurang Selama 1 Jam. Tapi Saya Suka Perap Semalaman Supaya Segala Bahan Perapan Meresap Ke Dalam Ayam. Memang Sedap.

Bakar Daging Sehingga Masak. Saya Panggang Pakai Periuk Pan Je. Gunakan Api Kecil Supaya Daging Masak Sekata Dan Tidak Hangus.

Resepi Mushroom Sos

Bahan-Bahan:
Cendawan Butang
1 Tin Kecil Prego Cabonara Cendawan
Sedikit Kiub Ayam
1 Ulas Bawang Putih Cincang Halus
½ Tin Air Guna Tin Prego
Sedikit Minyak

Cara Memasaknya:
Cendawan Butang Dibersihkan Dan Hiris Nipis
Panaskan Sedikit Minyak, Tumis Bawang Putih Sehingga Wangi Dan Sedikit Kuning
Masukkan Hirisan Cendawan Tumis Hingga Layu
Masukkan Sos Cabonara. Tambah Air.
Masukkan Kiub Ayam. Masukkan Sedikit Sahaja. Kacau Sehingga Pekai.

Sesuaikan Rasa. Tutup Api Dan Hidang. 


SUP TELUR & CENDAWAN
----------------------------------

Bahan-Bahannya :-)

5 biji kentang sederhana besar
6 - 7 kuntum black fungus, rendam sampai kembang
4 - 5 keping fucuk, rendam hingga lembut
30 - 35 tangkai "kincam"
1 cekak soo hoon, potong dan rendam
4 - 5 biji telur
4 ulas bawang putih, diketuk
6 biji bawang merah, dihiris halus
1/2 camca teh serbuk lada hitam
1 ketul kiub pati ikan bilis
1 camca besar udang kering, rendam 10 minit, toskan dan tumbuk kasar
Garam secukup rasa

Bahan Hiasan :-)
Hirisan daun bawang
Hirisan daun sup
Bawang goreng

Cara membuatnya :-)
Kentang dikupas, potong 4 setiap biji, cuci dan rendam, cendawan dibuang pangkalnya dan potong2, fucuk dikerat2 kecil dan kincam disimpul setiap satu, cuci dan toskan. Ketepikan.

Panaskan air (anggaran 1 liter) & masukkan bawang hiris, bawang putih dan udang kering tumbuk hingga wangi. Masukkan kiub ikan bilis dan kentang. Masak hingga mendidih.
Kecilkan api dan pecahkan telur satu persatu dalam kuah tadi. Masak hingga telur masak dan tidak pecah. Masukkan cendawan dan fucuk. Masak hingga kentang hampir empuk.

Masukkan kincam tadi dan tambah garam jika perlu. Akhir sekali masukkan soo hoon dan kacau rata. Biar mendidih sebentar dan boleh matikan api. Taburkan hirisan daun sup/daun bawang dan bawang goreng sebelum dihidangkan...



TELUR KUKUS MAYONESE
---------------------------------
~~BAHAN-BAHAN~~


5 biji telur
1 biji bwg besar - dipotong kecil2(dadu)
1 biji cili merah - dipotong dadu
daun bawang - dipotong halus
garam
mayonise
cheese - klau suka boleh letak

~~CARA-CARA~~
masukkan telur dlm bekas dan pukul seketika....
masukkan bawang, cili merah,daun bawang dan garam...kacau hingga sebati
masukkan mayonise dan cheese....kacau seketika..
masukkan adunan telur tersebut dlm bekas dan kukus selama 10 minit...
setelah masak...angkat dan sedia untuk dihidang


 ~ OKAY SELAMAT MENCUBA  ~



Wednesday, November 2, 2016

NAFAS 30 TAHUN


Ya Allah tiada lafaz yang mampu ku ungkapkan dihari lahirku hari ini
Terlalu banyak yang telah Engkau Limpahkan kepada ku
TERIMA KASIH YA ALLAH 
atas nafas selama 30 tahun ini,
atas segala-galanya yang telah Engkau berikan dan limpahkan kepadaku
Semoga aku terus menjadi HambaMu yang dekat disisiMU.
Terima Kasih Ya Allah ....
Terima Kasih YA Allah...
Terima Kasih Ya Allah ...




Tuesday, November 1, 2016

PIZZA TENGAH BUAT OFFER

Wow !!!
Murahnyaaaaa....
Siapa dah pernah makan piza take away yang murah ni???
Takde GST tau kalau yang RM5 tu memang RM5 lah harganya. So memang berbaloi-baloi.

Dah banyak kali take away tapi kali ni dapat box yang sangat-sangat besar hahaha
Apalagi excitedlah Akim. JOM MAKAN.....

Siapa-siapa yang belum pergi lagi tu bolehlah pergi piza lepas kerja hihi. Take Away sahaja tau. Delivery pun takde, kena walk-in kat pizza.




note : klik link ni untuk join contest saya



Monday, October 31, 2016

BACA KALAU TAK NAK TERBAKAR

Assalamualaikum and hello everyone,

kali ni saya nak buat entry berkenaan kesedaran tentang kebakaran. Bukan apa ni baru dengar taklimat tentang kebakaran, dengar punya dengar rupanya masih banyak benda yang kita tak tahu tentang kebakaran ni. Lagipun beberapa hari yang lalu kita dikejutkan dengan kebakaran Hospital Sultanah Aminah (HSA) di Johor Bahru kan. Siapa sangka tempat yang kita rasa selamat dan tempat yang selalu kita pergi kalau sakit ke apa tapi terbakar, so sekarang ni mind set kena ubah. malang itu tidak berbau, kat mana-mana pun boleh terjadi tanpa kita sangat-sangat tidak sangka.

Dalam ceramah tadi ada dinyatakan barang-barang yang perlu ada di setiap rumah atau kereta kita adalah :

Alat Pemadam Api :



Jenis-jenis Alat Pemadam Api dan Fungsinya : 

-klik gambar untuk besarkan-

Dekat gambar tu kita boleh rujuk simbol dan fungsinya. Penting untuk kita tahu tak semua alat pemadam api tu boleh cover semua jenis kebakaran tau. Contohnya kalau api yang berminyak, kita tak boleh siram pakai air kan, nanti bertambahlah apinya. So yang berminyak kita siram pakai serbuk. Alat pemadam api berwarna BIRU tidak lagi digunakan. Sekarang ni semua pakai warna merah, yang warna biru jangan pakai lagi tau sebabnya penceramah tu bagitau tadi ada kesilapan teknikal dimana tong yang berwarna biru kalau dah simpan lama gasnya da tak berfungsi. So semua dah tukar warna merah dan mohon cek alat pemadam api kat rumah dan kereta masing-masing ya.

Size Alat Pemadam Api Yang Sesuai dan tempat penyimpanan :

Mesti kat rumah kita banyak pemadam api yang bertong besar kan? sepatutnya alat pemadam api yang sesuai ada kat rumah kita adalah yang bersaiz kecil iaitu 1kg. Sebabnya semua peringkat umur boleh angkat. Kalau yang 8kg tu tak terangkat kita. Manalah tahu ada yang tengah pregnant ke, tengah sakit ke. Kalau yang 1kg punya anak kecil, ibu mengandung, orang tua pun boleh angkat. Selalunya kat mana korang simpan alat pemadam tu? Saya pun baru tahu ni, sepatutnya alat pemadam api hendaklah disimpan dibilik tidur kita. Ini kerana kekerapan berlakunya kebakaran yang dicatat oleh Pihak Bomba adalah pada sebelah tengah malam ketika semua orang sedang tidur. Oleh yang demikian jika berlakunya kebakaran dengan sepantas kilat kita dapat mencapai alat pemadam api yang berada dibilik kita. Manakala di kereta pula, alat pemadam api hendaklah disimpan didalam peti dashboard kereta dan dibelakang poket tempat duduk penumpang. Alat pemadam api dikereta bukan hanya untuk memadam api kebakaran, ianya juga boleh dibuat sebagai alat pemecah tingkap kereta. 

Pengera Kebakaran 



Kat mana u'olls selalu nampak benda ni? 
mesti di Mall, di bangunan-bangunan, office, hotel dan lain-lain tempat kan? So lepas ni benda ni wajib ada didalam rumah kita. Kenapa? sebab rumah kita juga tak terkeculi terbakar tau. So dengan adanya pengera ni dapat menyedarkan dan menyelamatkan kita daripada kebakaran. Ruang tamu dan luar dapur adalah tempat yang sesuai untuk kita meletakkan pengera ini. Janganlah pula letak di dalam dapur ya, kang setiap kali masak asyik berunyi je hahahha. Jangan tidur mati tau.


Apa yang perlu dibuat kalau melihat kereta sedang terbakar ??




Seringkali kita melihat akhir-akhir ini banyak kereta yang terbakar samada secara tiba-tiba atau ketika pelanggaran berlaku. Tapi apa pula peranan kita sebagai orang awam? zaman sekarang lebih banyak yang hanya merakamkan kejadian berlaku, tak kurang juga yang hanya mengambil gambar tanpa dapat menolong kereta atau orang yang sedang terbakar. Sebenarnya walaupun iyanya diluar bidang dan kuasa kita, namun kita masih dapat membantu mengawal kebakaran tersebut. Jangan pula kita nak jadi superhero, nak tolong tapi takda ilmu. NO NO NO. Apa yang perlu kita buat adalah seperti berikut :

a) Menahan beberapa bas yang melalui kawasan tersebut

b) Pinjam Alat Pemadam Api yang ada didalam bas berkenaan 
(semua bas zaman kini memang wajib ada alat tu didalam bas)

c) mula bertindak memadam api kebakaran

So lepas ni janganlah dok jadi wartawan pula ya, manalah tahu kita dapat menyelamatkan nyawa orang lain. InsyaAllah lain hari kita pula yang diselamatkan. Amin .

Cara menggunakan alat pemadam api :


-klik gambar untuk besarkan-
(praktiskan)


Okay itu sahja untuk entry kali ini. Rasanya macam terbabas panjang pula coretannya hahhaha.. Semoga serba sedikit dapat membantu. InsyaAllah semoga kita semua berada didalam lindungan Allah Yang Maha Besar. AMIN . 







UBAT ULSER


Tengok ubat dan aiskrim ni mesti korang dah tahu sakit apa kan kan dah 2 minggu dah sakit tekak ni, tempoh makan antibiotik pun dah habis, tapi tak baik-baik lagi (camana nak baik, makan ubat pun malas hahaha)
Haritu jumpa doktor sampai dah bernanah dan ulser kat sebelah kiri tekak ni,la ni sebelah kanan pula nak start dah. Nak telan liur pun sakit tau tapi takpa sakit tu penghapus dosa
tak gitu?? hehe so relax relax.

Hah sapa-sapa yang nak ubat ulser dan sakit tekak tu makanlah aiskrim vanilla ni,
memang berkesan tau, sekotak aiskrim ni habis baik dah ulser kita. Cuma sekarang ni yang tak baik-baik lagi batuk saya ni hah. Lepas tu sebelah kanan tekak pula start nak sakit. So balik rumah nanti kita makan lagi sekotak aiskrim hahaha... sakit pun boleh makan sdap-sedap tau 

Yummy......

Eh hahhh contest kita belum ramai yang ikut lah..sedihnyeee huhuhuhu
jom jom ikut contest senang je syaratnya

note : klik link ni untuk join contest saya
http://lizafahmi-iloveuyouloveme.blogspot.my/2016/10/come-back-by-liza-izaara.html

Thursday, October 27, 2016

OVERLOADED

Pernah dengar Pekan Station Setiawangsa? Haa....itu kami! Pernah dengar Overloaded? Mesti belum kannnn. Ni  nak habaq mai.. Untuk peminat-peminat setia hidangan kami, kami anak muda yg bervisi dan berpandangan jauh telah melakukan perubahan drastik terhadap imej kami bak kata omputeh rebranding.

Kami perkenalkan nama baru kami iaitu Overloaded dengan tagline kami; bigger, tastier and cheaper. Resepi rahsia kami masih kekal...rasa masih kekal...harga masih kekal..menu masih kekal...tokei masih kekal kacak...yg bertukar cuma wajah kedai kami dan nama kami.

Mai pakat ramai- ramai turun padang tgk tempat kami yg lebih hipster tapi masih bersifat family friendly. Live band, lampu mentol hipster, meja kayu itu wajah baru kami. Cakap banyak tak guna nanti hangpa ingat kami propa. Malam ni bawa anak bini, kakak abang, mak abah atau kekasih hati mai kedai abg yg berwajah baru. Nanti abg belanja senyuman manis satu....senyumkan sedekah 🙂

Akhir kata dari kami anak muda jiwa besar, mai ke Overloaded dan janji kami ianya pasti bigger, tastier and cheaper. Sekali sekala bagilah can abg speaking London. Ingat tau, mai datang ramai ramai! Abg tungguuuuuu...
Chat Conversation End

Overloaded Westen KL..
Gerai makanan western yang simple kat Setiawangsa tapi pergh sedap...
Makanan kat sini memang MARVELEZ you...
Paling bez ada Overloaded Cakes, memang pemurah tol owner ni huhu..
Selain tu ada makanan2 western yang memang sedap wei seperti Pasta, Chicken Chop, Waffle, Chicken Wings dll...
Jom pekena sekali..dekat kat Setiawangsajer..
Jom like page, tag kawan2, share dan viralkan..

Alamat :
No.1 , Jalan 37/56 Taman Setiawangsa 
54200 Kuala Lumpur
IG : overloadedwesternkl
Fb : Overloaded Western KL
fb/com/overloadedwesternkl
Whatsapp : 012-6988502 / 012-3696971
Waze : Overloaded Western KL




Okay semalam tengah scroll-scroll FB abg Rizal Hakim ternampaklah dia post 1 restaurant ni.. fuhhh tengok makanan-makanan kat Overloaded ni terliur la pulakkk.. alahai nasib baik dah kat Sabah. Kalau masih kat KL maunya malam tadi terus terpacak kat sana. Takpa-takpa nanti datang KL i serangggggg.. hahaha . Mana yang dok KL tu apa lagi, jangan tunggu lama-lama kang ada kempunan jatuh tangga hihihi gurau-gurau ye hihihi

The best & superb western food come with special home made brown and black pepper sauce